2010-03-02
 09:24:24

Igår var..

En helt fantastisk dag!
Jag fick massa, massa gratulationer! Tack snälla för de! :)
Fick även världens bästa present!
Fick se bebis röra sig inne i magen!
Jag och D satt o tittade på hur magen rörde sig, och det var första gången!
YAY!
Så himla mysigt! :)
Idag är det ny vecka..
Välkommen säger vi till Vecka 24!
Jäklar vad tiden går fort! :)

Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

Härligt! :)
Det är mysigt att vara gravid! Hehe..

Nä, nu ska jag föna håret och sen gå hem till en kompis!
Ha en underbar dag hjärtat!


Milo

Hehe vi kommer behålla vår bruuuum bruuum bil men vi kommer ha denna som familjebilen .. Familjen har växt sen vi köpte den andra och det funkar inte mera , behöver mer utrymme för vagn och så vilket vi får med denna nya .. Evon kommer stå i lödde hos svärisarna , och M kommer leka lite med den till sommaren ,fixa och trixa med den ;P ..



PUBLICERAT: 2010-03-02, 11:18:36 | URL: http://vantanpaliten.blogg.se/
Jossan

Spännnade :) Hoppas allt går bra!



PUBLICERAT: 2010-03-02, 12:02:51 | URL: http://josefina.blogg.se/
Lotti

Ja gud, det går så fort!

Vi har ett namn men håller det lågt tills hon är ute ;D

Går fort för din del med! Tycker alla graviditer går sjukt fort nu :D



PUBLICERAT: 2010-03-02, 13:26:27 | URL: http://www.yoohh.se
kusin J

hej förlåt att jag inte ringde och grattade! vi flyttade ju hela dagen och sen "dog" jag i sängen. men bättre sent än aldrig GRATTIS





PUBLICERAT: 2010-03-03, 14:33:55 | URL: http://pinamarina.blogg.se/

KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: